Bageri i Åsarna brann ner till grunden

ÅSARNA (JT) Tidigt på onsdagsmorgonen stod Nisses hembageri i Åsarna i lågor. En förbipasserande lastbilschaufför larmade SOS 01.15 om branden.

Publicerad Senast uppdaterad

– När vi kom på plats var övervåningen övertänd, berättar det yttre befälet Leif Ekström i en intervju med SR Jämtland.

Bageribyggnaden ligger invid E45:an och vägen hölls avstängd fram till 15.30 på onsdagen.

Vad kunde ni göra initialt?

– Tyvärr hade branden fått fäste och det var för mycket brandgaser på övervåningen så våra rökdykare kunde inte ta sig upp. Nedervåningen undersöktes och inga personer kunde finnas och längre fram under morgonen fick vi bekräftat att det inte fanns några människor i byggnaden, säger Leif Ekström.

Själva bageriet var inrymt i nedervåningen och på övervåningen fanns verksamhetens kontor och personalutrymmen.

Enligt räddningstjänsten har förmodligen branden börjat på övervåningen. Byggnaden kunde inte räddas. Vid femtiden på morgonen beslutade räddningstjänsten att låta den brinna ner under kontroll samt att man inriktade sig på att förhindra spridning av elden.

– Så länge vi var på plats var E 45:an avstängd. Under onsdagsförmiddagen stannade den gemensamma styrkan från Svenstavik/Åsarna kvar på plats för efterarbete. Insatsstyrkorna från Rätan och Vemdalen lämnade brandplatsen under tidiga förmiddagen, berättar det inre befälet Mats Kronsten vid räddningstjänsten i Jämtland.

Polisen har beslutat om avspärrning av brandplatsen. Polispatrullen på plats har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Powered by Labrador CMS