Årets Luciakandidater – använd pilarna för att se bildspelet

Kandidat nummer 1: Frida Fält, Östersund. Frida arbetar med ekonomi. Hon tycker om promenader i naturen med sin hund och tidiga mornar yogar hon gärna. En röst på kandidat nr 1 innebär att du stödjer UNHCR. Just nu försämras läget snabbt i Ukraina men UNHCR är på plats för att hjälpa till. Genom 241 humanitära konvojer har UNHCR kunnat leverera livsnödvändig hjälp och akut stöd till mer än 140 000 ukrainare som befinner sig i de delar av landet som är värst drabbade. Mer stöd behövs fortsatt till Ukraina.
Kandidat nummer 2: Elise Holm, Nälden. Elise läser ekonomiprogrammet på gymnasiet. Hon gillar att laga mat och umgås med sin familj. En röst på kandidat nr 2 innebär att du stödjer Erikshjälpen. Utifrån ett barnrättsperspektiv fokuserar Erikshjälpen på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd. Erikshjälpen arbetar även med barn i Sverige och i katastrofsituationer
Kandidat nummer 3: Jolanda Edvardsson, Järpen. Jolanda studerar till yrkeslärare inom restaurang och livsmedel. Hon gillar att laga mat och att titta på sport på TV. En röst på kandidat nr 3 innebär att du stödjer Operation Smile. Operation Smile är en medicinsk hjälporganisation. Tack vare medicinska volontärer, som delar med sig av sin tid och sin kunskap, kan barn erbjudas operation utan kostnad för deras familjer.
Kandidat nummer 4: Theres Arvidsson, Haxäng. Theres arbetar på Clarion Hotell Grand i Östersund. Hon tycker om att resa, vara i fjällen och umgås med sin familj och vänner. En röst på kandidat nr 4 innebär att du stödjer Cancerfonden. Cancerfonden är en fristående, ideell organisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. Målet är att fler ska överleva och färre ska drabbas av sjukdomen. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning.
Kandidat nummer 5: Evelin Ulubey, Föllinge. Evelin läser samhällsvetarprogrammet på gymnasiet. Hon gillar musik och att umgås med sina vänner. En röst på kandidat nr 5 innebär att du stödjer Hopp för barn i Etiopien. Hopp för barn i Etiopien (HBE) är en ideell förening utan vinstsyfte. Föreningen samlar in ekonomiskt stöd till det gatucentrum som skapats för att erbjuda en mötesplats för stöd, rådgivning och nyorientering för dem som lever på gatan i Addis Abeba samt att ekonomiskt stödja ett boende för 20 pojkar och flickor.
Kandidat nummer 6: Elina Schubert, Persåsen. Elina arbetar på ICA Maxi i Östersund. Hon gillar att gå på gym, sjunga och laga mat. På hösten plockar hon gärna svamp och bär. En röst på kandidat nr 6 innebär att du stödjer Amnesty International. Amnesty International är en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter. Organisationen står fri från alla regeringar, politiska ideologier, ekonomiska intressen och religioner. Amnestys arbete handlar om att långsiktigt förbättra människors villkor och samtidigt hjälpa dem som drabbas här och nu.
Kandidat nummer 7: Stina Jonsson, Dvärsätt. Stina läser handel och administration på gymnasiet. Hon arbetar extra på OK/Q8 i Krokom och gillar att vara med kompisar på sin fritid. En röst på kandidat nr 7 innebär att du stödjer Kvinnojouren Jämtlands län. Föreningen har ett hundratal medlemmar varav ca 20 är aktiva som förtroendevalda, i jourtelefonverksamheten eller någon annan arbetsgrupp. Kvinnojouren verkar mot mäns våld, förtryck och förnedring av kvinnor och barn.
Kandidat nummer 8: Wilma Vedin, Tandsbyn. Wilma arbeta på Försäkringskassan. Hon tycker om att läsa böcker och drömmer om att bli jurist. En röst på kandidat 8 innebär att du stödjer Stiftelse för Börje Salming. Börje Salmings ALS stiftelse har som ändamål att främja medicinsk vetenskaplig forskning för att öka förståelsen och förbättra behandlingen av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Stiftelsen ska också skapa initiativ vars syfte är att underlätta och ge ett stöd för drabbade och anhöriga.

Bildspel: Här är årets kandidater till Jämtlands Lucia 2022

ÖSTERSUND (JT) Även i år är Jämtlands Tidning partner till Jämtlands Lucia. Ovan följer en presentation av årets kandidater.

Publicerad Senast uppdaterad

Så här röstar du på din kandidat till Jämtlands lucia.

Swisha minst 10 kr till 123 150 63 44. Varje röst kostar 10 kr så swishar du t ex 100 kr har du röstat 10 gånger.

I meddelandet skriver du numret på din kandidat (om du röstar på kandidat 1 skriver du 1 som meddelande). Du kan rösta fram till kl 13.30 den 4 december.

Genom att rösta via Swish är du med och bidrar till insamlingen till de organisationer som kandidaterna representerar. Under respektive kandidat framgår vilken organisation som kandidaten samlar pengar till.

Powered by Labrador CMS