– Daniel Arvastsson och jag har diskuterat ingående rörande den kritik som kommit till del och han har med stort allvar tagit till sig och lyssnat aktivt på de åsikter som framförts och därefter beslutat att, lämna sina kommunala uppdrag i Berg, säger Therese Kärngard (S), kommunstyrelsens ordförande i Berg.

Toppolitiker i Berg avgår

BERG (JT) På tisdagen meddelade kommunledningen i Bergs kommun att ordföranden i vård och socialnämnden avgår med omedelbar verkan.

Publicerad Senast uppdaterad

Enligt källor på kommunen har Daniel Arvastsson gjort sig omöjlig i sin roll som ordföranden i vård och socialnämnden och under en längre tid fått mota allvarlig kritik från chefer och personal. Under mandatperioderna, han suttit som ordföranden, har tre högre chefer inom vård och socialsektorn i Berg avslutat sina tjänster, inom ett till två år. Härom veckan lämnade kommunens vård och omsorgschef Ingrid Larsson in sin avskedsansökan.

JT har försökt att nå Arvastsson men inte lyckats. Under onsdagen skickade Therese Kärngard (S), kommunstyrelsens ordförande i Berg, ett sms till JT.

Daniel Arvastsson och jag har diskuterat ingående rörande den kritik som kommit till del och han har med stort allvar tagit till sig och lyssnat aktivt på de åsikter som framförts och därefter beslutat att, lämna sina kommunala uppdrag i Berg, säger Therese.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS