Vatten och Miljöresurs får ny VD

BERG/HÄRJEDALEN (JT) Vatten och Miljöresurs nya VD Rickard Stenberg börjar sitt uppdrag i november i år. Rickard är civilingenjör och Svegsbo med gedigen erfarenhet av ledarskapsfrågor.

Publicerad Senast uppdaterad

Först och främst vill jag tacka för förtroendet. Jag ser fram emot att börja på Vatten och Miljöresurs, som är ett välskött kommunalt bolag i en samhällsviktig och spännande bransch där det händer mycket. Jag kommer från en annan bakgrund i yrkeslivet, jag ser fram emot att lära mig mycket nytt om va- och avfallsbranschen. Jag hoppas också kunna bidra med nytänk och andra perspektiv, säger Rickard Stenberg.

Vad är det viktigaste att ta tag i när du tillträder i november?

Min analys är att det är mycket som rullar på med god fart. Det stora är att jobba med VA2025. Jag har fått en bra start redan, trots att jag börjar om tre månader, anser han.

I dag arbetar Rickard som avdelningschef med drift och underhåll av vattenkraften i Ljusnan och Ljungan. Det är ett rejält hopp från att vara avdelnings chef till att bli VD.

– Jag har jobbat nära VD under fem, sex år och lärt mig av dem. Jag har erfarenhet av ledarskap och är fortfarande ung och hungrig.

Är du en chef eller en ledare?

Både och. I min värld är det två olika delar av ledarskapet. Som VD blir det mest att vara en god ledare, poängterar han.

Rickard fyller 38 år i december och kommer ursprungligen från Strådalen i västra Härjedalen. Numera bor han i Sveg tillsammans med sambon Veronica och deras tvååriga dotter. Rickard är utbildad civilingenjör i teknisk fysik på Kungliga Tekniska Högskolan och kommer närmast från en tjänst som avdelningschef inom energisektorn dessförinnan har han haft tjänster i Norge.

Jag har under elva års tid varit chef för personalgrupper i olika storlekar. Det har lärt mig mycket om att hantera ledarskapsfrågor, det är erfarenheter som jag tar med mig och jag vill gärna fortsätta att utveckla ledarskapet på Vatten och Miljöresurs, menar Rickard.

Vad avgjorde i valet av Rickard?

Rickard har ett entusiasmerande ledarskap som vi hoppas ska smitta av sig på alla våra medarbetare. Vi tror att han blir en frisk fläkt med sina erfarenheter från en annan bransch och han är varmt välkommen att börja hos oss i november, säger Magnus Karlsson, styrelseordförande på Vatten och Miljöresurs.

Rickard Stenberg tar vid efter Pär Olofsson som avslutat sin tjänst som VD på Vatten och Miljöresurs. Pär Olofsson kommer att vara tillförordnad VD tills dess att Rickard börjar sin nya tjänst i november.

Powered by Labrador CMS