Urban Olausson driver Tivars Gårdsmejeri på Norderön.

Fortsatta problem med Norderöfärjorna drabbar näringsidkare – tappar stort

NORDERÖ/HALLEN (JT) I det hårda vädret stod reservfärjan Hymer stilla under delar av lördag samt hela söndagen och måndagen. Tillsammans med den glesare tillfälliga tidtabellen innebär det att färjetrafiken ytterligare reducerats under augusti.
– Det är stopp på gäster från genomfartstrafik, säger restaurangägaren Urban Olausson som tappar 20-30 procent när färjan står still.

Publicerad

Som JT tidigare rapporterat har det under de senaste veckorna varit tekniska problem med Norderöfärjorna. Dessutom har en tillfällig tidtabell införts till 6 september, som innebär halverat antal turer på Håkanstaleden. 

Detta hänger samman med att den ordinarie färjan Skidbladner ligger på varv och ersatts av reservfärjan Hymer som inte har samma kapacitet. 'Under delar av lördag och hela söndag ocn måndag har dessutom Hymer stoppats för all trafik på grund av det hårda vädret, men återupptog under tisdagsmorgonen. 

Urban Olausson som driver restaurangen Tivars Gårdsmejeri på Norderön har tidigare i JT beskrivit hur han tappar kunder på grund av problemen med färjorna och det halverade antalet avgångsturer. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS