Staffan Moberg och Marita Oscarsson vid de hotade pumparna i Laxsjö.
Staffan Moberg och Marita Oscarsson vid de hotade pumparna i Laxsjö.

Laxsjöborna oroade: måste få in en miljon kronor annars stängs pumparna

LAXSJÖ (JT) Utanför den populära saluhallen Mobacks Kök & Skafferi i Laxsjö finns det bränslepumpar. Men nu är dessa starkt hotade och folk i hela Laxsjöbygden är djupt bekymrade över situationen. Pumparna kommer att stängas den siste juni om man inte får ihop en miljon kronor.

Publicerad

För att drivmedel och bränslen inte ska läcka ut i marken måste alla rör och ledningar rostskyddas. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som ställt det här kravet på hela branschen.

Renoveringarna ska vara gjorda senast sommaren 2022 och det är mackägarna som ska stå för notan. Ett sådant projekt beräknas kosta uppemot en miljon kronor, enligt branschorganisationen Svensk Bensinhandel.

Men det drabbar mindre ställen i de svenska glesbygderna mycket hårt. Laxsjö är ett sådant typiskt exempel. I Laxsjö tankar såväl bilförare som skoterförare, för det är långt till närmaste mack härifrån. De finns antingen i Föllinge runt 2,5 mil bort eller i Strömsund. Dit är det ännu längre: 4 mil.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS