– Det vore härligt att kunna genomföra kammarmusik med piano. Till nästa sommar hoppas jag att finna en bättre begagnad flygel, gärna en mellanstor konsertflygel konstaterar Bengt-Eric Norlén.
– Det vore härligt att kunna genomföra kammarmusik med piano. Till nästa sommar hoppas jag att finna en bättre begagnad flygel, gärna en mellanstor konsertflygel konstaterar Bengt-Eric Norlén.

På lördag invigs KulturN i Oviken

OVIKEN (JT) Nu på lördag invigs KulturN i Oviken. Det är violinisten Bengt-Eric Norlén som låtit totalrenovera och förvandla sin ladugård till en evenemangssal.

Publicerad

1992, när jag flyttade hem till hemgården, i Namn väster om Myrviken, tänkte jag att man skulle göra något roligt av ladugården, men sedan har det kommit andra byggprojekt i vägen. Men nu är KulturN färdig, säger Bengt-Eric med stolt stämma.

Det är svårt att tro att det varit en ladugård. Massor av gamla detaljer från tiden då hans föräldrar bedrev jordbruk finns inbyggda och återbrukade i huset. Trappan upp till läktaren och pubdelen är nybyggd men ledstängerna är gamla hässjeroer, metallstängerna i trappan kommer från en självlastarvagn, lamporna i entréhallen har tillverkats av mjölksilar, dörren in i lokalen är den gamla ytterdörren från boningshuset.

– Den är exakt som den var då jag var liten, vi har bara putsat upp den ordentligt jag och min sambo Berit, nämner han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS