Behåll strandskyddet

Det är helt onödigt att avskaffa strandskyddet, som Centerpartiet vill. Strandskyddet är till för att ge allmänheten tillträde till fria strandområden. Det ska också ge goda livsförutsättningar för växter och djur både på land och i vatten.

Möjligheten att ge dispens från strandskyddet finns redan genom det som kallas LIS – Landsbygdsutveckling i strandnära lägen. Bland annat ger Miljöbalken och Plan- och bygglagen kommunerna rätt att utse områden där man kan ge dispens. Detta gäller de flesta kommuner i landet och kan handla om att utveckla till exempel företag och att bygga bostäder.

Att avskaffa det allmänna strandskyddet kommer enbart att gynna dem som vill bygga privata bostäder i eftertraktade lägen vid kusterna och våra stora insjöar. Resultatet kommer att bli att det skapas fler områden där förmögna människor kan njuta i avskildhet, utan att bli störda av vanligt folk.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS