Karin Elverum och Nina Ljungberg från Begravningsbyrån Kerstin Engkvist vittnar om en bransch i förändring. QR-koder på gravstenar och livestreamade begravningar, eller ingen begravning alls, blir allt vanligare.

Livestreamade begravningar ökar – “En förändringsbransch”

STRÖMSUND (JT) Under pandemin har antalet begravningar som livesänds online ökat markant. – Vi tar inte extra betalt för det, vi måste hjälpas åt under pandemin, säger Karin Elverum som äger Begravningsbyrån Kerstin Engkvist. Men inom kyrkan råder motstridiga åsikter.

Publicerad

När Inger Lyrevalls mamma gick bort, och bara ett halvår senare hennes morbror, var det inte bara en brinnande pandemi som gjorde att hon valde att livestreama båda begravningarna från Strömsund.

– Jag har en son i Blekinge och en syster i Stockholm, samt barnbarn i Karlskrona, som tack vare livesändningen kunde se begravningen. Vi hade nog valt den tjänsten även om det inte hade varit coronatider, säger Inger, som själv bor i Västergötland, och tillägger:

– För de som inte var med var det väldigt viktigt, det betydde mycket.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS