Sune Sjöström vill varna andra jämtar för falska fakturor.

Sune drabbades av bluffakturor: ” Modernt bondfångeri ”

ÅFLO (JT) Sune Sjöström är 67 år och bor på Övre Åflo i Offerdal. Han har blivit utsatt för det som kan beskrivas som falska betalningspåminnelser, eller fakturabedrägerier. Det vill han nu varna andra för. Och han vet att han inte är ensam om att ha blivit utsatt:
– Jag ser det som ett modernt bondfångeri!

Publicerad Senast uppdaterad

Efter sommaren och så här en bit in på höstkanten har det trillat in ett antal betalningspåminnelser i brevlådan till Sune Sjöström. De är från olika företag och gäller olika saker.

– Första gången det hände, det var i slutet av augusti, blev jag väldigt förvånad!  Jag hade varit hemma hela sommaren och haft koll på brevlådan och jag kan ärligt säga att jag inte fått någon faktura på den saken det gällde. Jag kontaktade genast företaget och bestred fakturan, som då avskrevs omedelbart. Jag kunde hantera det men tror att många äldre kunde bli väldigt oroliga och rädda.

– Sedan dröjde det inte länge innan nästa bluffaktura kom, med en betalningspåminnelse från ett helt annat företag. Då började jag förstå vad det handlade om. Och sedan kom en tredje, från ett annat företag... En handlade om ett missat vårdbesök, det kändes extra obehagligt, för vi äldre har ju en del krämpor. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS