Rickard Wennström med familj far iväg mot den första stationen.
Rickard Wennström med familj far iväg mot den första stationen.

Välbesökt båtbingo under Härdalsveckan

HÄRJEDALEN (JT) Under veckan som gick var det dags för festligheter kring Lillhärdal i och med årets Härdalsvecka. Ett lite annorlunda grepp för året var anordnandet av båtbingo på Orrmosjön - ungefär som gåbingo, fast med båt och sjökort.

Publicerad

Under veckan hade tio stycken stationer placerats ut på öar och nära land på Orrmosjön. På onsdagen samlades en skara människor vid Vikarna i närheten av Lillhärdal för att sjösätta båten och bege sig ut på båtbingo. Ulf Persson, Orrmosjöns bystugeförening berättar om den lite särskilda varianten av bingo de försöker sig på.

– Det var under covid-perioden vi satt i bystugan och spånade aktiviteter till Härdalsveckan. Vi hade en fisketävling i går och då såg vi att det fanns en dag ledig där vi kunde testa båtbingo. Vi får testa och se hur det blir, säger Ulf Persson.

Enligt Ulf var det stor efterfrågan på bingobrickor och till och med många som hörde av sig och ville köpa brickor i förväg.

– Det var lite fränt. Det var folk som var rädda att de inte skulle hinna få någon bricka men jag sa åt dem att komma hit i tid så skulle det finnas brickor, säger Ulf Persson.

Rickard Wennström var på plats och satte i båten. Han deltog även under den föregående dagens fisketävling och tog hem första pris i en kategori.

– Jag tog upp den största gäddan på 2,6 kilo, säger Rickard Wennström.

När båten är i sjön får Rickard och hans familj sina bingobrickor och ett sjökort av Ulf Persson och Ingrid Sydbrink, som är där och sköter det administrativa. Ulf pekar ut mot sjön och visar var den första stationen finns att hitta innan de åker iväg. De slår följe med en annan båt som åkt ut lite tidigare och via gester och rop hjälper de varandra att hitta stationerna. Det blåser friska sommarvindar men solen värmer rejält och blåsten tycks inte störa någon på plats. Ulf Persson tittar ut över sjön och berättar om en av båtbingons deltagare, som valt ett lite annorlunda fortskaffningsmedel för dagen.

– För vissa är det motionsbingo. Vi har en kille som är ute med en SUP-bräda. Jäklar vad han får paddla, säger Ulf Persson.

Hans-Erik Eliasson är deltagaren som istället för båt valde att åka ut med sin Stand Up Paddleboard, vilket är en surfbräda man paddlar sig fram med. Han kommer precis in till strandkanten och berättar om hur det var ute på sjön.

– Man kände motvinden några gånger men det var trevligt, säger han.

Hans-Erik tittar på sin pulsklocka och konstaterar att han totalt paddlat ungefär nio kilometer men det verkar finnas ork kvar.

– I kväll ska jag vara med i Älglunken och springa sju eller tretton kilometer, beroende på vad jag orkar. Först hem och äta och vila, säger Hans-Erik Eliasson.

När hans bingobricka är rättad märker han att han vunnit en trisslott och är glad över det. Emma Salomonsson med familj kommer in till stranden strax efter och berättar hur det gått med bingon.

– Det har gått skit. Ingen rad på någon av våra brickor, säger hon.

Det verkar inte göra så mycket att det inte blev någon bingo för många och det verkar som att alla som var där njöt av solen och turerna på sjön. Som mest var det 42 personer ute på sjön samtidigt och även om man inte fick bingo på brickorna kunde man ändå vara med i en extradragning efteråt. Priserna var allt från vinglas till trisslotter och presentkort från affären.

– Under covid tog ju allting stopp. Det är viktigt att fylla ut med den här sortens evenemang, säger Ulf Persson.

Ulf Persson anordnade båtbingo på Orrmosjön som en del av Härdalsveckan.
Ulf Persson anordnade båtbingo på Orrmosjön som en del av Härdalsveckan.
Powered by Labrador CMS