Bäste Ralph Rentzsch vem har betalat dig för att sprida dessa osanningar?

Fakta är att: Fastighetsvärdena sjunker och fastigheter i landsbygden går inte att sälja där vindkraftsindustri byggs. Att bygga vindkraft är just nu det bästa sättet att avfolka landsbygden och lägga en död hand över den.

Vi kan ge dig underlag från oberoende fastighetsvärderare vad som händer med fastighetspriserna där det planeras för vindkraft, alla egnahemsägare blir fattigare! Vi kan också se till att du får komma ut i verkligheten och höra vad som händer med de människor vars hem hamnar i vindkraftsindustrier - de förlorar allt de har, möjligheten att bo i sitt eget hem och möjligheten att sälja det.  

Jämtlands läns två fattigaste kommuner Ragunda och Strömsund har byggt mest vindkraft och skattebasen fortsätter sjunka, detta kan du själv googla fram fakta om. Ta Strömsund som exempel. Alla vindkraftsanläggningar i Strömsunds kommun ägs av utländska pensions- och riskkapitalbolag. Som de flesta VKV bolag i Sverige har de noll anställda även Strömsund, elen som de producerar säljs till utlandet och pengarna som de får för elen passerar inte ett enda svenskt skattekonto utan landar direkt hos det utländska koncernbolaget. 

Hur kan du som påstår dig ha journalistiska ambitioner tro att det är en bra affär för Strömsund och Sverige? Varför gör du inte ditt jobb och granskar industrin istället för att springa deras ärenden genom att sprida osanningar, varför skriver du inte om hur mycket värden som gått förlorade i Ragunda och Strömsund pågrund av vindkraften. Vindkraft fungerar när det blåser lagom och har då tillträde till stamnätet utan att betala någon avgift, det är svenska elkonsumenter som betalar avgiften för en elen från vindkraften som i dagsläget nästan uteslutande skickas till utländska industrier. Du tror att det handlar om el mellan norra och södra Sverige, läs på!

Eftersom vindkraften bara fungerar 20 procent av tiden är frågan var ska elen komma ifrån övrig tid? 

Mvh Madeleine Staaf Kura

Powered by Labrador CMS