Pecka Johansson hoppas på negativa provsvar så man kan börja träna igen
Pecka Johansson hoppas på negativa provsvar så man kan börja träna igen

Covid drabbar Jämtland Basket

ÖSTERSUND (JT) Jämtland Basket har varit tvungna att skjuta upp sina matcher på grund av covid-19. Laget bekräftar att det inte blir någon seriefinal mellan Jämtland och Norrköping, som skulle ske fredagen den 14 januari. Detta på grund av att laget har spelare som drabbats av covid-19 och matchen flyttas nu fram till senare i vår.

Publicerad

Jämtland Basket har inte kört några matcher sedan den 23 december 2021, och nu har laget drabbats av covid-19. Pecka Johansson är klubbdirektör på Jämtland Basket och berättar att lagspelarna nu väntar på provsvar för att se om de är fritt fram att börja spela igen.

Vi väntar just nu på PCR-testernas svar och vi lär få veta hur det ligger till inom de närmsta dygnen. Om de är negativa slipper de karantänen och vi kan börja träna igen. Vi har behövt flytta fram två matcher, vilket är väldigt tråkigt, säger Pecka Johansson.

Innan pandemin har laget snittat ungefär 1600 personer i publiken, nu får de knappt en tredjedel. I och med de nya restriktionerna som kom i går innebär det att de endast får ta in 500 personer. Dessutom får det max vara åtta personer per umgänge samt en meter mellan varje sällskap krävs.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS