Ardis Kanga har planerat årets läger och hoppas att det ska bli ett återkommande inslag, och en nystart för basketen i Ragunda.

Basketläger med amerikanskt besök ska bli nystart för sporten i Ragunda

BISPGÅRDEN (JT) Fem baskettränare från USA och Kanada besökte Ragunda och höll träningar med barn. För en av dem var det ett kärt återseende. – Det känns nästan surrealistiskt, “händer det här verkligen?”, säger Shahara Ingram från New York som bott i Hammarstrand tidigare.

Publicerad Senast uppdaterad

Ragunda Basket är just nu en vilande förening. Men den unga klubben, som bildades i början av 2000-talet har fostrat spelare som har spelat på college i USA, i ungdomslandslag och i högsta ligan för damer. Föreningen utsågs till “Årets Vildhuss” 2015.

Nu vill förningen ta nya tag, och ett steg i det var att anordna ett basketläger i samarbete med organisationen News Release Basketball, en organisation som håller till i USA.

– Sist vi hade läger var 2019 och sedan var det uppehåll på grund av pandemin. Nu har vi äntligen fått i gång det och förhoppningsvis fortsätter vi i flera år till, säger Ardis Kanga, från Ragunda Basket.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS