Så här satt Stella Sundin i somras och illustrerade deltexterna till sagan.
Så här satt Stella Sundin i somras och illustrerade deltexterna till sagan.

Berget som fått en egen sagobok - Getter kämpar om gott och ont

OFFERDAL (JT) Hällberget, det 642 meter höga berget i Offerdal, har nu fått en egen sagobok. I den nyutkomna boken ”Sagan om Hällberget” handlar det om kampen mot mörka krafter som vill förstöra det vackra berget med den sagolika utsikten.

Publicerad Senast uppdaterad

Det magiska vidundret HällberGeten huserar på berget sedan länge, tar väl hand om det och gläds åt alla snälla besökare som vill beundra den vackra utsikten. Men på en annan topp, Åreskutan, huserar den avundsjuka Åregeten… Han bestämmer sig för att ta upp kampen om Jämtlands vackraste utsikt och orsaka skada på Hällberget Inblandad i denna kamp blir bland annat Den Vita Älgen samt Hällga, som är Hällbergets eget skyddshelgon.

Denna saga har sitt ursprung i Hällrace, Sveriges största motbackelopp. När det sommaren 2020 inte kunde gå av stapeln på grund av pandemin, blev det möjligheter till konst och skapande uppe på toppen i stället. I Toppstugan kunde man sitta där och måla och rita och varje vecka korades en vinnare.

Nu i somras erbjöds det möjligheter att istället skriva på en saga. Denna saga hade sin utgångspunkt i en av karaktären, HällberGeten, som målades förra sommaren. En jury bestående av styrelsen i PRO Offerdal röstade i somras varje vecka fram en vinnande textdel till sagan.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS