Ung Reporter

Ebbe Leiler och Ester Jakobsson tävlar för Vallaskolan. Bild: Thomas Mörk/Sveriges Radio
Ebbe Leiler och Ester Jakobsson tävlar för Vallaskolan. Bild: Thomas Mörk/Sveriges Radio

Jämt och tufft innan Vallaskolan vann över Böle byskola i Vi i Femman

LÄNET(JT) Det populära frågeprogrammet vi i femman fortsätter. I andra kvartsfinalen möttes Böle Byskola klass 5 och Vallaskolan 5B. Böle byskola representerades av Isak Björnrun och Thea Hervall. För Vallaskolan tävlade Ebbe Leiler och Ester Jakobsson.

Publicerad

Den andra kvartsfinalen, som tog plats den 23:e Mars kickades igång med en sportfråga. Närmare bestämt en fotbollsfråga. Väldigt passande eftersom två av motspelarna, Ebbe Leiler från Vallaskolan och Isak Björnrun från Böle byskola är lagkamrater i Frösö IF.

Efter den första frågan var ställningen 4-2 till Vallaskolan. En fördel som dock blev kortsiktig då ställningen hann ändras till nio lika redan efter den andra A och B frågan. Lika ställningen höll i sig under större delen av tävlingen, fram till att ställningen var 16 lika, efter det lyckades Vallaskolan roffa åt sig en två poängs fördel med 23 mot 21 då det var dags för det sista och inte så sällan avgörande momentet, stegen.

–Det var nog när vi hade svarat där på sista som vi kunde slappna av, säger Ester Jakobsson från Vallaskolan

Leif Landin är nu inne på sitt tjugosjätte år som programledare för Vi i Femman.
Leif Landin är nu inne på sitt tjugosjätte år som programledare för Vi i Femman.

Den andra kvartsfinalen i Vi i Femman 2022 avslutades med en seger till Vallaskolan, 33 poäng mot Böles fortsatta 21, vilket gör att Vallaskolan har presterat bäst hittills, även om vi bara sett två matcher.

–Alla gratulerar jättemycket och peppar hela tiden, säger Ebbe Leiler från Vallaskolan

Vi i Femman i Jämtland leds av Leif Landin, som nu är inne på sitt 26:e är som programledare i Vi i Femman, numera pensionerad ställer han ändå upp på lite jobb ibland. I synnerhet Vi i Femman. Han berättar om hur folk kommer fram till honom och frågar om han minns dom från Vi i Femman, vilket såklart är svårt.

–Det tycker jag är roligt, säger Leif Landin.

Det finns många minnen från Vi i Femman.

­–Allt ifrån den fantastiska glädjen hos dom som blivit länsmästare till dom som alltså inte fixar det, som blir nervösa, helt stumma, säger Leif Landin.

Se längre intervju med Leif Landin på tidningens hemsida eller direkt på Youtube.

Powered by Labrador CMS