Barnen i Rossön får gratis metspön

BODUM (JT) Under sommarlovet har skolbarnen i Rossön möjlighet att hämta ut metspön på sportbutiken i byn. I ett initiativ för att uppmuntra barn till fiskeaktiviteter har två fiskeföreningar, sportaffären i Rossön och minnesfonden BackaAsp gått samman.

Selma Löfvenius t.v. och Astrid Svensson t.h. hämtar ut metspön på Rossön Sport & Färg tack vare ett initiativ av Marcus Bryntesson, grundare av minnesfonden BackaAsp.
Selma Löfvenius t.v. och Astrid Svensson t.h. hämtar ut metspön på Rossön Sport & Färg tack vare ett initiativ av Marcus Bryntesson, grundare av minnesfonden BackaAsp.
Publicerad

Albin Bryntesson, 11 år, väljer ut ett metspö på tre meter. Han väljer också strategiskt ut det största flötet.

– Det är tyngre för fiskarna att dra ner, annars får man bara småfisk, säger Albin som kan det här med fiske. Han brukar följa med sin kusin, Alfred, “som fiskar hela tiden”. Det roligaste är när man får något stort på kroken och Albin har goda råd till nyfikna barn som aldrig fiskat förut.

– Leta efter det som rekommenderas, tänk: “vad finns här?” och vilket drag som passar. Jigg är bra till gädda och aborre, säger Albin, men gäddor släpper han tillbaka.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS