– Jag vill att alla ska förstå hur lätt man kan bli duperad så att allt går på tok, säger Den anonyme 40-åriga länsbon, med erfarenhet av eget företagande under drygt tio år och god kännedom om IT och teknik. Trots det blev Robin totalt lurad på 200 000 kronor.

Länsbos bankkonton länsades på 200 000 kronor

LÄNET (JT) Några dagar före nyår upptäckte en 40-årig länsbo att 200 000 kronor försvunnit från hans bankkonton. Pengarna saknas fortfarande och varken bank eller polis kan ge några förhoppningar om att summan ska komma tillbaka.

Publicerad

– Jag vill att alla ska förstå hur lätt man kan bli duperad och att allt går på tok, säger Robin, som vill vara anonym och heter något annat. En 40-årig länsbo med erfarenhet av eget företagande, under drygt tio år, och med god kännedom om IT och teknik. Trots det blev Robin totalt lurad.

– När jag ringde till spärrservice på min bank Nordea den 28 december, får jag veta att jag blivit blåst. Jag hoppas att någon del av det jag förlorat kan komma tillbaka.

– Några dagar före jul fick jag ett sms från Nordea, i samma tråd där jag tidigare fått sms från banken, om att det pågår oegentligheter på mina konton. Jag ringer med en gång det nummer som står i sms:et till det jag tror är Nordeas spärrservice. Amanda svarar och ber mig att ange referensnumret som samtidigt Sms:as till mig, berättar Robin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS