Östersunds Bandysällskap prisas för sin ungdomsverksamhet.
Östersunds Bandysällskap prisas för sin ungdomsverksamhet.

Östersunds Bandysällskap prisas för sin ungdomsverksamhet!

ÖSTERSUND (JT) Östersunds Bandysällskap har satsat hårt på sin ungdomsverksamhet. Nu prisas föreningen av ingen mindre än hockeylegendaren Henrik Lundqvist.
– Det känns jättekul. Vi har verkligen arbetat från grunden med den här frågan, säger Anna-Sara Carlsson, ungdomsansvarig.

Publicerad

Östersunds Bandysällskap och Brunflo Gymnastikförening får som två av trettio idrottsföreningar i Sverige 30 000 kronor vardera från 30/30-fonden, som skapats av Henrik Lundqvist i samarbete med Unibet.

Fonden uppmärksammar föreningar som verkar för “sundhet, trygghet och glädje”.

Motiveringen i ÖBS:s fall handlar mycket om deras ungdomsverksamhet, samt satsningen på flick- och damlag.

ÖBS var för några år sedan en förening som nästan låg på is. I dag har en enorm förändring skett genom ett långsiktigt och strategiskt arbete. Det återspeglas i antalet ungdomar som nu spelar bandy men också i framgångarna rent sportsligt. Så sent som i fjol kvalade herrlaget mot Allsvenskan.

– Vi tog ett beslut för några år sedan och göra en nystart. Det är många eldsjälar som har jobbat stenhårt för att locka fler till sporten och att skapa en bra förening. I dag har vi både en god organisation och en god ekonomi, säger Anna-Sara Carlsson.

Ett framgångsrecept för att locka nya spelare har varit prova på-kvällarna vid Östersund Arena. Vem som helst har utan kostnad fått komma och spela.

– Det har gjort att vi har kunnat starta upp nya ungdomslag och även en ny flickgrupp, vilket känns fantastiskt roligt. Prova på-kvällarna kommer vi att fortsätta med även i vinter, säger Anna-Sara Carlsson.

Målsättningen i vinter är också att få till ett damlag som ska ställa upp i Allsvenskan norra.

På herrsidan ser truppen riktigt spännande ut och mycket tyder på att man kommer att konkurrera om uppflyttning även den här säsongen.

Powered by Labrador CMS