Frånvaron av popplar påverkar stadsbilden

Popplarna har sågats ner i Badhusparken – nya kommer i november

ÖSTERSUND (JT) De har blivit en del av stadsbilden men blivit sjuka och hälften har nu fällts. Nya popplar ska förhoppningsvis finnas på plats i början av november.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var under onsdagen som popplarna på Badhusparkens sydsida vid den så kallade solterassen fälldes. Anledningen är att kommunen sedan många år känt till att träden varit sjuka, det har krävts stora resurser bara att hålla dem vid liv.

Nu ska marken förberedas och nya popplar levereras i slutet av oktober, så förhoppningen är att de ska kunna planteras i början av november och att kälen inte hindrar detta.

-Popplar blir inte särskilt gamla, men vår förhoppning är att de nya träden ska kunna leva längre än de som vi tar ner nu, säger landskapsarkitekten Frida Larsson på Östersunds kommun och tillägger att anledningen till att även de nya träden blir popplar är att sådana träd funnits länge i parken och att de blir stora snabbt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS