– Backstabränna är i princip redan fulltecknat och antalet intresseanmälningar är fler än antalet villor och lägenheter som planeras, säger Jone Johnsson byggnadssamordnare i Bergs kommun.
– Backstabränna är i princip redan fulltecknat och antalet intresseanmälningar är fler än antalet villor och lägenheter som planeras, säger Jone Johnsson byggnadssamordnare i Bergs kommun.

Klart börja bygga villor och lägenheter i Klövsjö

KLÖVSJÖ (JT) Detaljplanen för Backstabränna i Klövsjö har vunnit lagakraft och är nu antagen. Nu hoppas Bergs kommun på byggstart, av bostäderna i den södra änden av Klövsjön, våren 2022.

Publicerad Senast uppdaterad

Backstabränna är i princip redan fulltecknat och antalet intresseanmälningar är fler än antalet villor och lägenheter som planeras, säger Jone Johnsson byggnadssamordnare i Bergs kommun.

12 intresseanmälningar i våras, har nu ökat till 20 intresserade. Tre fjärdedelar är intresserade av villorna och övriga är inriktade på lägenheterna i området.

Det som ligger närmast i arbetet är förberedandet av så kallade markanvisningsavtal som annars kallas exploateringsavtal. När det gäller kommunens egen mark kallas det markanvisning.

Vi kan i markanvisningsavtalet styra hur området ska se ut mera i detalj. Vi ser helst, att lokala entreprenörer bygger de kommande nyckelfärdiga nio villorna. Därutöver är det två hyreshus med fyra till sex lägenheter i varje som ska uppföras. Åtta till tolv lägenheter totalt, nämner Jone.

Vad händer sedan?

– Planen är att bli klara med avtalen under september för att komma igång med marknadsföringen då vi vet mer om hur allt kommer att se ut. Just nu jobbar en konsultfirma tillsammans med Vatten och miljöresurs med att projekterar vägar, vatten och avlopp, el och fiber det vill säga infrastrukturen i området, förklarar han.

Kommer skoporna i backen innan snön?

Förhoppningen är att komma i gång under senhösten, annars blir det i vår så snart marken tinat. Problemet är nog att få tag på entreprenörer innan snön kommer, de flesta entreprenörer har otroligt mycket jobb med alla fritidshus som byggs till fjälls, konstaterar han.

Du nämnde marknadsföringen, det blir ingen vanlig Lodge o Lya” i år. Det hade väl varit ett bra tillfälle att visa upp Backstabränna på?

Vi kommer att ha någon aktivitet den lördagen, 6 november, på området i Klövsjö för att visa och berätta mer för intresserade. Förra året hade vi en broschyr och vi berättade om kommunen och visade området. Det kommer troligen att bli lite liknande upplägg i år, menar Jone Johnsson, byggnadssamordnare i Bergs kommun.

Johannes Adolfsson

Bildtext:

Jone Johnsson Byggnadssammord Berg .jpg

Powered by Labrador CMS