BACKE

Villan i Backe brann ner till grunden.
Villan i Backe brann ner till grunden.

En person gripen efter villabrand i Backe – två boende klarade sig oskadda

Villan i Backe brann ner till grunden under onsdagen. Nu har en person gripits misstänkt för mordbrand.

Publicerad Senast uppdaterad

Branden startade vid 10-tiden på förmiddagen i en villa i nordöstra Backe. När räddningstjänsterna från Backe, Hoting och Strömsund kom till platsen var huset övertänt, och man beslutade att låta huset brinna ner.

– Just nu står det två väggar kvar, vi ska ta hit en grävare som river väggarna för att minska risken för att de faller utåt och kanske startar någon vidare brand. Det kommer säkert ryka från platsen i flera dagar, sa Henrik Jönsson, inre befäl, på onsdagseftermiddagen.

De två personerna som bodde i huset uppges vara oskadda. En person har gripits misstänkt för att ha anlagt branden och ska förhöras.

– Vi kan inte utesluta att branden var anlagd, varför vi misstänker det kan vi inte gå ut med i dagsläget, men vi måste ju utesluta brott och vi har misstankar och måste göra vissa utredningsåtgärder. Nu vet vi inte vad som har hänt, så vi utreder och ser vad det ger, säger förundersökningsledare Suss Braunerhielm.

Ärendet är överlämnat till åklagare, vilket är vanligt vid så här pass grova brott. Man väntar på att platsen ska kallna innan man kan påbörja den brandtekniska undersökningen.

En man sitter anhållen efter onsdagens brand.
En man sitter anhållen efter onsdagens brand.
Powered by Labrador CMS