BACKE

Därför vill kommunala bostadsbolaget riva det ockuperade huset i Backe

Stefan Jönsson vd för Strömsunds Hyresbostäder AB, SHB, säger att det finns för många tomma hus i Backe, och menar att han verkställer kommunens allmännyttiga ansvar gentemot invånarna, genom att riva enskilda bostäder som står tomma.

Publicerad

Stefan Jönsson, menar att upphandlingen med rivningsfirman som ska riva den gamla underläkarvillan, som idag består av två hyresrätter, på Lasarettsvägen i Backe, grundar sig på en långsiktig fastighetsförvaltningsplan, i enlighet med ägardirektivet. Att ha tomma lägenheter innebär utgifter utan intäkter och är dyrt, och tomma hus ger dessutom en dålig samhällsbild av Backe, menar Stefan Jönsson.

MMen det ideella bolaget Fjällsjö AB svb vill rädda underläkarvillan genom att köpa den, något som SHB sagt nej till. Backeborna står undrande inför beslutet att riva istället för att sälja. De menar att kostnaderna för att riva underläkarvillan är höga i och med att ledningar måste dras om, och SHB skulle slippa kostnaden om de sålde. Stefan Jönsson menar att en försäljning vore en kortsiktig plan, hans långsiktiga mål är att minska antalet vakanta hus i Backe, och på så sätt balansera utbud och efterfrågan bättre.

– Eftersom befolkningen i Backe har sjunkit med 12 procent de senaste tio åren har även efterfrågan på hyresrätter sjunkit. En annan nackdel för lägenhetsmarknaden är att det främst är villor som är eftertraktade, säger Stefan Jönsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS