Polisen har gjort en brottsplatsundersökning vid Fjällsjö hembygdsgård i Backe. Ett 20-tal rutor är krossade, bland annat en ruta på den kulturminnesmärkta kägelbanan. Foto: Ingegerd Berglund
Polisen har gjort en brottsplatsundersökning vid Fjällsjö hembygdsgård i Backe. Ett 20-tal rutor är krossade, bland annat en ruta på den kulturminnesmärkta kägelbanan. Foto: Ingegerd Berglund

Vandaliserad hembygdsgård i Backe – handblåsta 1800-talsfönster förstörda

BACKE (JT) Hembygdsgården i Backe har blivit vandaliserad. På sin Facebooksida har hembygdsföreningen lagt ut en efterlysning och skriver att ett 20-tal glasrutor ska ha krossats, bland annat handblåsta, mycket gamla fönster på museibyggnaden.

Publicerad

– Det känns jättetråkigt, det är nästan en tragedi för oss, säger Eivor Olofsson-Segersten, ordförande för Fjällsjö hembygdsförening.

Det var i torsdags som de sönderslagna rutorna upptäcktes, och händelsen bedöms ha inträffat någon gång mellan onsdagseftermiddagen och torsdagsförmiddagen, eftersom det hade varit folk vid hembygdsgården på onsdagen och då var rutorna hela. Det var Eivors make som upptäckte skadegörelsen på torsdagen.

– Luften gick ur mig när jag fick höra talas om förstörelsen, men jag ger inte upp. Det här är så pass viktigt att bevara, och speciellt nu när kägelbanan har blivit kulturminnesmärkt. Det är bara att åka dit och städa bort allt glas och ta tag i arbetet, säger Eivor som inte låter sig nedslås.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS