Stängt

Oklart hur framtiden ser ut för hälsocentralen i Backe

BACKE (JT) Människor som sökte sig till Hälsocentralen i Backe kom en dag till en stängd dörr med en lapp på dörren. ” Stängt”. Ingen information har gått ut från regionen trots att regionens företrädare utlovat information till listade patienter vare sig de kommer från eller utanför länet. Hälsocentralens telefonrådgivning gick inte heller att nå. ”…. För övriga ärenden vänta kvar… Telefontiden är för närvarande stängd.”

Publicerad Senast uppdaterad

 –Jag ifrågasätter hur frågan om Backe Hälsocentral hanteras av de ansvariga. Regionen lovade vid ett informationsmöte i våras att information skulle gå ut skriftligt till alla listade patienter. Det här är väldigt allvarligt. Vad händer om någon behöver få en första bedömning? Det måste också innebära en stor belastning för akutsjukvården, säger Nils Bengt Nilsson, boende i Backe och listad vid Backe Hälsocentral.

–Ja, det är klart att den risken finns när det saknas bemanning, säger Marie Larsson, enhetschef för ambulansen. Marie Larsson är också tf verksamhetschef i semestertider och har ingen kännedom om vad som hänt eller händer i Backe.

 Jämtlands Tidning har tidigare ställt frågor om framtiden för Backe HC till regionens ansvariga Anna Fremner, tf Divisionschef Division Nära Vård och Kerstin Norrbin, verksamhetschef. Oron är stor hos befolkningen som i många år valt att lista sig hos en av Sveriges bästa hälsocentraler. Det är många frågor som hänger i luften då Backe Hälsocentral förlorat värdefulla medarbetare. Hur regionen tänker lösa bemanningen i framtiden går i dagsläget inte att få besked om. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS