–Vi tror att det kan vara en drivkraft för bygden att få äga och sköta om bostadsbeståndet, säger kommunalrådet Susann Hansson.
–Vi tror att det kan vara en drivkraft för bygden att få äga och sköta om bostadsbeståndet, säger kommunalrådet Susann Hansson.

Socialdemokraterna positiva till försäljning av fastighetsbeståndet i Backe

BACKE (JT) I november beslutar kommunfullmäktige i Strömsund om de kommunala fastigheternas öde i Backe. Strömsunds Hyresbostäder, SHB vill riva en stor del av lägenheterna, men nu berättar Susanne Hansson (S) kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen samt styrelsemedlem i SHB, att man inom partiet tagit en positiv ställning till försäljning.

Publicerad

– Vi säljer gärna till marknadspriset. Vi tror att det kan vara en drivkraft för bygden att få äga och sköta om bostadsbeståndet. De har andra tankar om de fastigheterna som vi tänkte riva eftersom vi har för många vakanser. De som vill köpa fastigheterna vill utveckla bygden och använda fastigheterna, berättar Susanne.

I och med att Socialdemokraterna officiellt tog ställning till försäljning- eller rivningsfrågan är de det sista av kommunpartierna att ställa sig bakom en försäljning – i och med det har samtliga partier uttalat en vilja att sälja beståndet.

Svante Westin, vd för Fjällsjö Samhällsbyggare AB svd – ett bolag med särskild vinstbegränsning ägt av alla som är intresserade av att förvalta bostadsbeståndet i Backe – riktade hård kritik mot den värdering som SHB lät göra tidigare i sommar. Därför begärde styrelsen i SHB ännu en värdering.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS