–Vi tror att det kan vara en drivkraft för bygden att få äga och sköta om bostadsbeståndet, säger kommunalrådet Susann Hansson.
–Vi tror att det kan vara en drivkraft för bygden att få äga och sköta om bostadsbeståndet, säger kommunalrådet Susann Hansson.

Socialdemokraterna positiva till försäljning av fastighetsbeståndet i Backe

BACKE (JT) I november beslutar kommunfullmäktige i Strömsund om de kommunala fastigheternas öde i Backe. Strömsunds Hyresbostäder, SHB vill riva en stor del av lägenheterna, men nu berättar Susanne Hansson (S) kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen samt styrelsemedlem i SHB, att man inom partiet tagit en positiv ställning till försäljning.

Publicerad

– Vi säljer gärna till marknadspriset. Vi tror att det kan vara en drivkraft för bygden att få äga och sköta om bostadsbeståndet. De har andra tankar om de fastigheterna som vi tänkte riva eftersom vi har för många vakanser. De som vill köpa fastigheterna vill utveckla bygden och använda fastigheterna, berättar Susanne.

I och med att Socialdemokraterna officiellt tog ställning till försäljning- eller rivningsfrågan är de det sista av kommunpartierna att ställa sig bakom en försäljning – i och med det har samtliga partier uttalat en vilja att sälja beståndet.

Svante Westin, vd för Fjällsjö Samhällsbyggare AB svd – ett bolag med särskild vinstbegränsning ägt av alla som är intresserade av att förvalta bostadsbeståndet i Backe – riktade hård kritik mot den värdering som SHB lät göra tidigare i sommar. Därför begärde styrelsen i SHB ännu en värdering.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS