Elisabeth Lindholm, ordförande för kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, har fått motta skarp kritik vid upprepade tillfällen för att ha lett kommunfullmäktige på odemokratiskt sätt.
Elisabeth Lindholm, ordförande för kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, har fått motta skarp kritik vid upprepade tillfällen för att ha lett kommunfullmäktige på odemokratiskt sätt.

Kommunfullmäktige överklagad till Förvaltningsrätten – tekniskt strul utestängde flera ledamöter

STRÖMSUND (JT) Det var när ärendet om allmännyttan i Backe togs upp på Kommunfullmäktige 8 december som partiledaren för Rättvis Demokrati utestängdes. Det digitala mötet var struligt med flera ledamöter som tappade uppkopplingen. Ordföranden får återigen kritik av ledamöter för att ha lett sammanträdet på ett odemokratiskt och olagligt sätt.

Publicerad

Kritiken mot Elisabeth Lindholm, ordförande för kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, fortsätter. Förfarandet under kommunfullmäktige den 10 november fick svidande kritik av Vänsterpartiets ordförande i Strömsund, Gert Norman, som menade att behandlingen av ärendet om allmännyttan i Backe hade gått odemokratiskt till.

Nu kommer ny kritik där ordet odemokratisk återigen riktas mot ordföranden Elisabeth Lindholm, denna gång av Göran Edman, partiledare för Rättvis Demokrati. Orsaken är de tekniska problem som var utmärkande för sammanträdet som skedde digitalt.

På grund av de tekniska problemen som flera av ledamöterna upplevde drog inte bara mötet ut på tiden, vissa stängdes ute under viktiga demokratiska förfaranden. Detta har nu anmälts av Göran Edman till förvaltningsrätten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS