Elisabeth Lindholm, ordförande för kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, har fått motta skarp kritik vid upprepade tillfällen för att ha lett kommunfullmäktige på odemokratiskt sätt.
Elisabeth Lindholm, ordförande för kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, har fått motta skarp kritik vid upprepade tillfällen för att ha lett kommunfullmäktige på odemokratiskt sätt.

Kommunfullmäktige överklagad till Förvaltningsrätten – tekniskt strul utestängde flera ledamöter

STRÖMSUND (JT) Det var när ärendet om allmännyttan i Backe togs upp på Kommunfullmäktige 8 december som partiledaren för Rättvis Demokrati utestängdes. Det digitala mötet var struligt med flera ledamöter som tappade uppkopplingen. Ordföranden får återigen kritik av ledamöter för att ha lett sammanträdet på ett odemokratiskt och olagligt sätt.

Publicerad

Kritiken mot Elisabeth Lindholm, ordförande för kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, fortsätter. Förfarandet under kommunfullmäktige den 10 november fick svidande kritik av Vänsterpartiets ordförande i Strömsund, Gert Norman, som menade att behandlingen av ärendet om allmännyttan i Backe hade gått odemokratiskt till.

Nu kommer ny kritik där ordet odemokratisk återigen riktas mot ordföranden Elisabeth Lindholm, denna gång av Göran Edman, partiledare för Rättvis Demokrati. Orsaken är de tekniska problem som var utmärkande för sammanträdet som skedde digitalt.

På grund av de tekniska problemen som flera av ledamöterna upplevde drog inte bara mötet ut på tiden, vissa stängdes ute under viktiga demokratiska förfaranden. Detta har nu anmälts av Göran Edman till förvaltningsrätten.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS