Landsbygden får fiber
Landsbygden får fiber

Kritik mot Open Infra som bygger fiber i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Open Infra som är på gång att bygga för fiber i byarna kring Backe väntar på att flera ska anmäla sig till att få fiber genom det EU-finansierade stödet med landsbygden i fokus.

Publicerad Senast uppdaterad

Totalt har Open Infra fått beslut av PTS (Post- och Telestyrelsen) om 54 miljoner i stöd i Strömsunds kommun, varav 8,6 miljoner avser Backe landsbygd. Trögheten i anmälningar kan förklaras med olika argument.

Open Infra har på andra ställen i landet fått kritik. Bland annat väntar en dom i konsumentdomstolen, som Open Infra föregått genom att redan ändra i avtalstexten.

”Leverantören ansvarar enligt detta Avtal för drift och underhåll av fiberbox och, i förekommande fall, fasadbox och annan utrustning som används för Kundens fiberanslutning, och som levererats av Leverantören. Leverantören ansvarar vidare för drift och underhåll av nät och uppkoppling till Kundens fastighet/lägenhet.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS