Centerpartiets och Moderaternas yrkande att fortsätta försäljningen av Backebeståndet vann voteringen där Socialdemokraterna yrkade på att dra tillbaka försäljningen. – Det är väldigt ovisst hur det beslutas i kommunfullmäktige idag, säger Mats Gärd.

Kommunstyrelsens rysare – röstade för försäljning av Backefastigheterna bara timmar innan fullmäktige

STRÖMSUND (JT) Vid ett extrainsatt sammanträde för kommunstyrelsen bereddes beslutsunderlaget inför dagens kommunfullmäktige: Inga rivningar de kommande fem åren och fortsatt arbete för försäljning av Backebostäderna till Fjällsjö AB.

Publicerad

Inför kommunfullmäktige i Strömsund idag, 8 december, kallade kommunstyrelsen till ett extrainsatt sammanträde. Orsaken var att bereda beslutsunderlag angående försäljning av allmännyttan i Backe inför dagens kommunfullmäktige.

Under mötet framförde Socialdemokraterna sitt yrkande att inga fastigheter ur kommunens bestånd i Backe ska säljas eller rivas de kommande fem åren. Dessutom föreslogs att 250 000 kronor tilldelas Framtids- och utvecklingsförvaltningen för att tillsammans med Fjällsjö Framtid och invånarna i Backe jobba för ortens utveckling.

Socialdemokraterna yrkar även på att finansieringen beslutas av kommunstyrelsen, och att det år 2027 ska genomföras en översyn av behovet av fastigheter i Backe, samt att det kommande budgetarbetet ska inkludera medel för fortsatt samhällsutveckling i kommunens övriga orter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS