Mats Gärd, oppositionsråd och ordförande för Centerpartiet i Jämtlands län, ställer sig bakom ett eventuellt förslag att behålla allmännyttan i kommunens regi om SHB inte river fler fastigheter.
Mats Gärd, oppositionsråd och ordförande för Centerpartiet i Jämtlands län, ställer sig bakom ett eventuellt förslag att behålla allmännyttan i kommunens regi om SHB inte river fler fastigheter.

Oppositionsrådet tror att SHB behåller fastigheterna i Backe - Ordförande för SHB: “Återremittering önskemål från Fjällsjö AB”

BACKE (JT) På förra veckans kommunfullmäktige yrkade Socialdemokraterna på att försäljningen av allmännyttan i Backe återremitterades. Backeborna som var på plats uttryckte sin besvikelse, men återremitteringen hade redan diskuterats mellan Fjällsjö AB och ledamöterna enligt Bengt Bergqvist, ordförande i SHB. – Jag tror inte att det blir någon försäljning, säger oppositionsrådet Mats Gärd (C).

Publicerad Senast uppdaterad

Det var vid mötet mellan Fjällsjö AB, det tilltänkta bolaget som vill köpa allmännyttan i Backe, och kommunpolitikerna som önskemålet att ärendet skulle återremitteras ska ha uttryckts enligt Bengt Bergqvist, ordförande i SHB.

– Det känns märkligt att argumentationen har växlat. När vi i partigruppen hade möte med Svante Westin veckan innan kommunfullmäktige sa han att han ville att vi skulle ta tillbaka förslaget om försäljning och tänka över det igen, säger Bengt Bergqvist (S), ordförande för Strömsunds hyresbostäder (SHB). Han tillägger:

– Så gör vi det och då blir han arg. Vi i Socialdemokraterna ville sälja till Fjällsjö AB, men på mötet hade Svante Westin hade en mängd frågor som ifrågasatte olika saker i värderingen som vi skulle ta reda på och ville återremittera. Han sa att det därför vore bra om vi återremitterade. Men innan dess har vi sagt att vi vill sälja, men till priset i värderingen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS