Mats Gärd, oppositionsråd och distriktsordförande för Centerpartiet i Jämtlands län, föreslår i skrivelse tillsammans med Kerstin Engkvist och Göran Espmark, att det kommunala bostadsbeståndet i Backe läggs ut på öppna marknaden. Foto: centerpartiet.se

Centerpartiet vill lägga ut fastigheterna i Backe på öppna marknaden

BACKE (JT) Jämtlands Tidning har tidigare berättat att kommunstyrelsen i Strömsunds kommun har berett ärendet om försäljning av allmännyttan i Backe. Kommunstyrelsen vill sälja fastighetsbeståndet till Fjällsjö Samhällsbyggare AB svb.

Publicerad

På grund av att fastighetsbeståndet därmed inte läggs ut på öppna marknaden, utan erbjuds till en bestämd köpare, regleras prislappen av de två värderingarna som det kommunala fastighetsbolaget Strömsunds Hyresbostäder, SHB, har låtit göra. Att förhandla om priset och eventuellt låta en bestämd säljare köpa fastigheterna för en lägre summa än värderingarna bedömt att fastigheterna är värda, vore att gå emot regler och bestämmelser för hur kommuner får gå till väga vid fastighetsförsäljningar, har Bengt Bergqvist ordförande för SHB, samt Stefan Jönsson, vd för SHB, tidigare klargjort.

Men i en skrivelse till kommunstyrelsen föreslår nu Centerpartiet att bostadsbeståndet i Backe ska läggas ut på “öppen marknad med förbehåll fri prövningsrätt”. Detta för att föra processen framåt samt få ett aktuellt marknadspris.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS