Fotomontage: WPD
Fotomontage: WPD

Tvärvändning kring vindkraft i Bleka – S-beslut väcker ilska

STRÖMSUND (JT) Vindkraftföretaget WPD rasar mot kommunstyrelsens beslut att avslå ansökan om att bygga vindkraft på Bleka, ett område som kommunen angett som lämplig i sin översiktsplan som togs fram 2019. Området ligger mellan Rudsjö, Rossön och Backe.

Publicerad Senast uppdaterad

Vi har i tidig dialog varit i kontakt med kommunen som ställt sig positiv till att anlägga vindkraftpark där. Jag är väldigt upprörd. Hur ska någon våga satsa i Strömsunds kommun när man ändrar sig utan saklig grund. Efter alla år och flera miljoner som är nerlagt i projektet har de styrande politikerna ändrat inriktning, säger Maria Baldin, WPD.

Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, förklarade sig jävig och deltog inte i diskussioner eller beslut, uppger Morgan Olsson, kommunstyrelsens vice ordförande. Det blev i stället Morgan Olsson som i sin egenskap av ordförande fällde avgörandet med sin utslagsröst. Sju röster var för avslag och sju för att tillstånd skulle beviljas. Kommunen säger i ett pressmeddelande att ”vi socialdemokrater har lyssnat på medborgarna” – vilka då undrar JT.

Vi har lyssnat på medborgarna i båda samtal och enkäter, vi har varit ute i valrörelsen och lyssnat på många. Jag har inte exakt antal. Kommunen har redan tagit ett stort ansvar och vi har fått nog. Andra kommuner måste ta sitt ansvar. Översiktsplanen är inte juridiskt bindande och vi måste ta hänsyn till varje enskilt ärende. Det är tråkigt om WPD känner sig lurade, det får stå för dom, säger Morgan Olsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS