SHB stoppar rivningsbeslut i Backe i väntan på beslut från kommunfullmäktige

BACKE (JT) Inga fler fastigheter ska rivas i Backe, åtminstone inte förrän kommunfullmäktige beslutat i frågan om en eventuell försäljning av allmännyttan. Under SHB:s styrelsemöte idag togs beslutet att avvakta med rivningsprocessen i Backe. Orsaken till beslutet är den pågående beslutsprocessen i frågan om att sälja kommunens samtliga fastigheter till privata aktörer.

Publicerad
SHB:s styrelseordförande, Bengt Berqvist (s) överlåter nu till kommunfullmäktige att besluta om vad som ska hända med fastighetsbeståndet i Backe.
SHB:s styrelseordförande, Bengt Berqvist (s) överlåter nu till kommunfullmäktige att besluta om vad som ska hända med fastighetsbeståndet i Backe.

– Vi uppfattar att kommunfullmäktige som äger oss vill att det ska vara så. Ur bolagets synvinkel vill vi finnas kvar i Backe. Vi tror att vi gör nytta genom att uppfylla kommunens ägardirektiv, säger Bengt Bergqvist (S), ordförande i Strömsunds Hyresbostäder.

I det kommunala bostadsbeståndet ingår den gamla underläkarvillan som för närvarande är ockuperad av ortsbor som tycker att deras by försvinner framför ögonen på dem.

– Det är ett jättefint hus, absolut, men det är ingen som vill hyra det av oss, säger Bengt Bergqvist.

Nu ligger frågan om ett eventuellt ägarskifte av de kommunala bostäderna i Backe på fullmäktiges bord som kommer att diskutera det hela först i september.

Svante Westin, vd för Fjällsjö Samhällsbyggare AB svb, som vill köpa SHB:s bestånd i Backe, välkomnar rivningsstoppet.

– Det var ett bra beslut, det är en delseger. Vi ser fram emot försäljningen, säger Svante Westin. Ockupanterna har varit på plats utanför det rivningshotade huset sedan 9 juni.

– Jag vet inte vad ockupanterna ska göra, jag måste prata med dem. Jag är ju inte ensam, även om SHB verkar tro det, säger Svante.

Powered by Labrador CMS