Avfallsregister för företagare

KROKOM (JT) Jämtlands Tidning har nyligen berättat om Miljödepartementets förslag om en mer fastighetsnära förpackningsinsamling och vad den kan föra med sig för Krokoms del. Alla verksamheter som hanterar farligt avfall måste nu rapportera in antecknade uppgifter om detta till ett nationellt avfallsregister hos Naturvårdsverket.

Publicerad

Som farligt avfall räknas exempelvis elektronik, lysrör och olika färg- och kemikalierester. Störst påverkan är det för företagare, Elon vid Krokomsporten är ett sådant företag, men de har inga problem med detta meddelar de. Privatpersoner påverkas egentligen inte, då de inte omfattas av regelverket.

Oscar Aspman är verksamhetschef Renhållning på Krokoms kommun. Han kommenterar: –Ja, det är mycket förändringar inom avfallsbranschen just nu. Åter igen är det nya EU-krav som i det här fallet syftar till att få kontroll över flödena av farligt avfall och minska den illegala hanteringen med dumpning och liknande. Även här är syftet gott, man det ökar ju den administrativa bördan förstås.

–För oss på renhållningen handlar det om att vi måste begära dokumentation från företag som vill lämna farligt avfall på ÅVC, annars får vi inte ta emot det. Vi ska också rapportera våra egna transporter av farligt avfall mer ingående än tidigare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS