Daniel Lindgren, Ica-handlare i Gäddede, är en av de företagare som ofrivilligt tvingas sköta och betala för turisternas sopor som översvämmar deras sopkärl.
Daniel Lindgren, Ica-handlare i Gäddede, är en av de företagare som ofrivilligt tvingas sköta och betala för turisternas sopor som översvämmar deras sopkärl.

Sopkaos – efter Vildmarksvägen i Frostviken – handlarna tar smällen

FROSTVIKEN (JT) I Frostviken har det varit en utmaning att hantera de sopberg som årets stora turistanstormning har fört med sig. Fram till i fredags då Stekenjokkvägen stängde, hade ungefär 40 000 fordon passerat området under årets säsong.

Publicerad

Företagarna i Gäddede känner sig frustrerade och efterfrågar bättre dialog och samarbete med Strömsunds kommun gällande sophanteringen.

När Jämtlands Tidning kliver in på Ica Gränsbua står Daniel Lindgren, ICA-handlare på Ica Gränsbua i Gäddede, i telefonen med Strömsunds kommun. Han försöker få till stånd ett samarbete med AVA-enheten för att få sina sopkärl tömda oftare eller få fler kärl uppställda utan att behöva ta hela kostnaden ensam. På baksidan är kärlen som är avsedda för butikens avfall överfulla av turisternas hushållssopor.

– Det ligger ett berg med sopor här. Våra soptunnor räcker inte för husbilarnas hushållssopor, säger Daniel Lindgren, ICA-handlare på ICA Gränsbua i Gäddede. Han fortsätter:

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS