Överste Jonas Karlsson, kommunalrådet Pär Jönsson och Fortifikationsverkets regionchef Håkan Tano presenterade planerna på den nya etableringen. Foto: Johanna Holst, Fortifikationsverket.
Överste Jonas Karlsson, kommunalrådet Pär Jönsson och Fortifikationsverkets regionchef Håkan Tano presenterade planerna på den nya etableringen. Foto: Johanna Holst, Fortifikationsverket.

Jämtlands Fältjägarkår etableras med basen i Torråsen

TORRÅSEN (JT) Försvarsmakten har nu bestämt sig för att Torråsen norr om Östersund och med Dagsådalens skjutfält i närheten blir utgångspunkten för återetableringen. Här ska anläggas kaserner, kontor och kanslihus samt anläggningar för utbildning av soldater.

Publicerad Senast uppdaterad

Överste Jonas Karlsson tillsammans med representanter för Östersunds kommun och Fortifikationsverket mötte media på torsdagen på Skyttecentrum i Kånkbacken för att berätta om vilken plats man tänkt sig för återetableringen av militär utbildning i större skala.

Det utbildas redan nu en del värnpliktiga i länet under Fältjägargruppens försorg, men med återskapandet av I 21 i januari 2022 bildas även ett detachement, Jämtlands Fältjägarkår, i länet.

Var Jämtlands Fältjägarkår ska hålla till har hittills varit föremål för utredning. Tre alternativ har funnits; Grytan söder om Östersund, Torråsen norr om Östersund samt ett område som kallas Östersund Norr som ligger i anslutning till Lugnvik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS