Mejeriverksamheten flyttas till Kallhäll utanför Stockholm, men distributionen blir kvar i Sundsvall. Foto: Arla

Arlas mjölkproduktion flyttas till Stockholm – osten kvar i Östersund

LÄNET (JT) Mejeriet i Sundsvall läggs ner och flyttar till Kallhäll utanför Stockholm, men distributionsverksamheten blir kvar i Sundsvall och osttillverkningen i Östersund. Det är förändringar i konsumtionen som nu får Arla att ta ett nytt steg.

– Under många år har allt fler slutat köpa dricksmjölk och filmjölk, men försäljningen av andra mejeriprodukter som ost är fortsatt stark. Det är just dessa mjölkprodukter som tillverkas i Sundsvall och där är ungefär 100 personer anställda, varav 40 på mejeriet.

Nu ska denna tillverkning flyttas till Kallhäll och verksamheten i Sundsvall avvecklas stegvis under våren även om den lokala närvaron kommer att fortsätta i form av att lokala mjölkbönder i Västernorrland och Jämtland fortsätter leverera till Arla.

I början av maj kommer de lokala produkterna Jämtlandsmjölk och Långfil att försvinna från butikshyllorna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS