Årets julklapp ska inte bli ett besök på IVA

Publicerad

Vi tillhör olika partier och har ofta olika åsikter. När det kommer till coronapandemin är vi däremot rörande överens.

Covid-19 bryr sig inte om din politiska åsikt. Den tar inte hänsyn till ålder, etnicitet eller inkomst. Under den tid som pandemin pågått har vi sett att den inte går att tolka utifrån några säkra kriterier – alla riskerar att drabbas och vem som helst av oss kan bli allvarligt sjuk. Den berör var och en av oss och vi är alla ansvariga för att göra det vi kan för att minska smittspridningen.

Vi läser idag att gymnasieelever medvetet utsätter sig för smitta för att uppnå immunitet till den kommande studenten. Kära studenter. Ni leker med era egna och andras liv! Det finns ingen garanti för att ni får en lindrig sjukdom och i värsta fall får ni eller någon av era anhöriga inte uppleva firandet alls.

Julen är i antågande vilket brukar innebära trängsel i affärer och köpcentrum. Så kan vi inte ha det i år. Många av våra fantastiska lokala handlare erbjuder näthandel men också möjligheten att ringa in sin beställning och sedan få den levererad utanför. Tänk på att även hålla avstånd när du hämtar dina varor oavsett om det är utanför butiken eller via ditt postombud.

Nu behöver vi enas och visa vilken kraft det finns i Region Jämtland Härjedalen. Vi vill inte att årets julklapp ska bli en vistelse på IVA eller ännu värre.

Vi vet att ni vet och vi vet att ni kan. Nu hjälps vi åt att vända trenden så att vi alla kan fira en skön jul även om den blir annorlunda.

Tack för att ni bidrar till att minska smittspridningen!

Eva Hellstrand (C), regionstyrelsens ordförande

Ann-Marie Johansson (S) regionstyrelsens andra vice ordförande

Powered by Labrador CMS