Hejande publik fanns längs hela backen. Här är det Micke Gälliner som kör.

Up Hill rally i Bydalen populärt

BYDALEN (JT) Back-SM för rally- och rallycrossbilar i Hovdebacken är populär både bland tävlande och åskådare. Den tekniskt utmanande mycket branta backen med perfekt grusunderlag varvat med asfalterade hårnålskurvor är uppskattad av deltagare. I år var hela 92 tävlande anmälda.

Publicerad Senast uppdaterad

Back-SM har åtta deltävlingar uppdelade på fyra platser med två dagar på varje. Tävlingarna i Bydalen är tredje stoppet där avslutande helg sker i Arboga senare i augusti. Från länet är Dan Hoff, Jämtlands MK, som tävlar i F & Voc samt Micke Gälliner, Nord-Jämten som tävlar i 4 WD Turbo två av de som slåss om SM medalj. 

För Hoff gick helgen bra med bl a en andra plats på söndagen och precis utanför pallen på lördag. Detta gör att Hoff nu kliver upp från sjätte plats till femte med två deltävlingar kvar. För Micke Gälliner gick tävlingarna inte hela vägen, de slutade med plats sex och sju. Dock håller han sig kvar på fjärde plats, arton poäng efter trean. 

Under SM tävlingarna räknas även poäng till RM, dvs Riksmästerskapet, där ett antal av klasserna räknas ihop och tävlar mot varandra. Här håller Gälliner fortfarande ställningarna på en fjärde plats inför sluttävlingarna. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS