Nybyggda moduler som snart är inflyttningsklara.
Nybyggda moduler som snart är inflyttningsklara.

Trots rekrytering och nya lokaler – fortsatt förskolekö i Åre

ÅRE (JT) Förskolekrisen i Åre kommun har pågått under en längre tid och många familjer står helt utan barnomsorg. Nu har kommunen lyckats rekrytera ett 30-tal personer som ska jobba i förskolan. De kommer att starta sina anställningar under hösten och fylla de luckor som nu finns i bemanningen.

Publicerad

Det kommer att märkas i förskolorna för att vi bemannar upp med mer känd personal för barnen samt att vi har vikarier på plats när personal blir sjuka. Det gör att vi inte behöver stänga eller ha begränsade öppettider på förskolorna, säger Mari Eriksson är Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

I samband med skolstarten i augusti öppnade två avdelningar för femåringar i Duved skolas lokaler men annars har det har varit stor brist på förskolelokaler när avdelningar tvingats stänga. Nu finns det tillfälliga lokaler uppsatta vid äldreboendet Hamregården i Duved men det finns fortfarande inte tillräckligt med personal för att öppna där just nu.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS