Can Savran (C) konstaterade på presskonferensen att den politiska majoriteten i Åre kommun det sista året förstått vilken stor utmaning den extrema expansionen blivit för kommunen.

Stopp för nya detaljplaner i Åre kommun

ÅRE (JT) Alla nya detaljplaner i Åre kommun stoppas fram till och med 2025. Åtminstone om den politiska majoritetens beslut går igenom. Detta meddelades på en presskonferens tidigare i veckan. Den största anledningen är vatten- och avloppssituationen, behovet av permanenta bostäder och kommunal service.

– Vi har haft en kraftig expansion i kommunen och en obruten befolkningsökning sedan milleniumskiftet, säger kommunalrådet och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Can Savran (C)

Befolkningsmängden har ökat med mer än 25% under perioden.

– En trivsam utveckling, säger Savran, men det får också konsekvenser. Kraven på oss ökar att lämna samhällsservice. Vi har, som ni i media skrivit om, haft utmaningar att leverera tex förskoleplatser och bostäder för permanent boende.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS