Socialdemokraterna sonderar samarbete för att styra i Åre

ÅRE (JT) När den slutgiltiga rösträkningen blev klar är Åre en av de kommuner i landet där Socialdemokraterna ökar mest med 5,9 procentenheter till 32,1 procent av rösterna i riksdagsvalet. Socialdemokraterna fick totalt 2 497 röster i riksdagsvalet i kommunen.

Publicerad

Vi är väldigt glada över valresultatet och förtroendet som väljarna gav oss. Vi hade en bra valrörelse och pratade med väldigt många invånare under det gångna året, främst genom att knacka på hemma och fråga vad invånaren tycker är viktigt, vad man vill skicka med för synpunkter till oss och berätta om hur vi ser på framtiden och vad vi vill göra. Många tog sig tid för oss och det vill jag tacka medborgarna för, det är jätteviktigt med en bra dialog mellan invånare och förtroendevalda, säger Martine Eng(S), 2:e vice ordförande kommunstyrelsen.

I Åre kommun har Socialdemokraterna 9 mandat av totalt 37, det är ett mandat mer än Västjämtlands Väl som får 8. Centerpartiet som minskat kraftigt får 6 mandat och Moderaterna och Miljöpartiet 4 mandat var. Sverigedemokraterna får 3 mandat, Vänsterpartiet 2 och Kristdemokraterna får det sista mandatet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS