Snus och plast vanligaste skräpet i fjällen

ÅRE (JT) Pudersnö, sol på uteserveringar och glada barn i backen. Det är det vi oftast förknippar med en resa till fjällen på vintern. Men även snusprillor, plastbitar och cigarettfimpar som slängts på marken är numera en vanlig upplevelse i fjällen.

Publicerad

Det berättar SkiStar i ett pressmeddelande. Håll Sverige Rent har på uppdrag av SkiStar genomfört en undersökning av nedskräpningen på tre av de svenska destinationerna, Sälen, Vemdalen och Åre.

Initiativet är en del av samarbetet ”Håll Fjället Rent” mellan Håll Sverige Rent och SkiStar för att minska nedskräpningen och uppmärksamma problemet i fjällvärlden. SkiStars personal i Åre, Sälen och Vemdalen genomförde därför nyligen en årlig skräpplockardag och registrerade det insamlade skräpet.

Undersökningen visar att de vanligast förekommande skräpet som plockades upp var snusprillor, plastskräp av olika slag och cigarettfimpar. Skräpet hittades i närheten av boenden, liftar och restauranger.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS