Petra Henriksson Petra Henriksson har arbetat med ett projekt i Sollefteå som nu har en efterföljare i Byakademin, vars bok “Framtidens by: När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra” hon medverkar i och berättade om på Norra Station i Östersund.

Petra Henriksson är arkitekten som vill bygga kollektivhus

ÅRE (JT) Numera har hon utgångspunkt i västra Jämtland, men har tidigare verkat vid Sollefteås projekt Bredbandsbullerbyar. Med utgångspunkt i redan existerande hus kan man skapa attraktiva boenden som drar folk till landsbygden, menar hon.

Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå drev 2018-2020 projektet Bredbandsbullerbyar. Som namnet antyder var det frågan om boenden som kombinerade det attraktiva i den rurala livsstilen med modern nätverksteknik.

Syftet var att öka inflyttningen från storstadsområden och med utgångspunkt i redan existerande byggnader som bostadshus och ekonomibyggnader ta fram planer för nya, moderna och attraktiva bostäder. Dessutom att ändra synen på landsbygden och framhålla fördelarna med att bo på landet för en hållbar framtid.

Arkitekten Petra Henriksson var utvecklingsledare för projektet men har numera flyttat tillbaka till Jämtland, närmare bestämt till Mörsil, och har västra Jämtland som arbetsområde.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS