"Stabsläge är en signal att nu kommer vi in i en kris. Vi måste dra igång samma adrenalin som vi hade under pandemin. Vi känner att vi inte är redo att göra det", säger Tomas Fornell.

Pandemin stärkte Åres krishanteringsförmåga

ÅRE (JT) Pandemin har påverkat alla våra liv inte minst kommunernas och deras arbete när det gäller kriser i samhället. Åre kommun har tagit med sig den erfarenheten till dagens läge med kriget i Ukraina och förväntade flyktingar till kommunen.

Publicerad

Tomas Fornell jobbade som tillförordnad kommunchef under covidpandemin. En tid då kommunen fick många frågor från besökare, medborgare och medarbetare.

– Frågorna var ofta de samma till olika delar av organisationen så mitt område blev att samordna detta i kommunen. Frågorna kom utifrån oro, rädsla och osäkerhet och när man får frågor utifrån ett krisläge behöver man agera.

– Vi byggde upp en stabsorganisation. En arbetsgrupp som hade som huvuduppgift att kommunicera och koordinera internt och externt men även att få fram en rekommendation till vår ledning om vad som var nästa steg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS