Här i containrar utanför ICA Åres och järnvägsstationens gemensamma byggnad i centrala Åre odlas sallad och kryddor för butikens egen försäljning.
Här i containrar utanför ICA Åres och järnvägsstationens gemensamma byggnad i centrala Åre odlas sallad och kryddor för butikens egen försäljning.

Odlingen av grönsaker vid ICA Åre har lämnat experimentstadiet

ÅRE (JT) Sallad och kryddor behöver inte transporteras långa sträckor för att hamna i butikshyllorna, de hämtas enkelt utanför butiken. Efter att i januari ha vunnit en tvist med kommunen om varunamnet Fjällodlat rullar verksamheten på som en del av butikens miljöarbete.

Publicerad Senast uppdaterad

Att använda sig av namnet Fjällodlat när det rörde sig om en verksamhet på visst avstånd från själva fjället ansåg Åre kommun vara fel, men Länsstyrelsen gick på ICA Åres linje och beslutade att de skulle få fortsätta kalla sina odlade sallader och kryddor för Fjällodlat.

När Åre kommun i januari meddelade att de inte skulle överklaga Länsstyrelsens beslut stod det klart att verksamheten med självodlat i containrar utanför butiken skulle kunna fortsätta.

När JT besöker butiken i slutet av oktober står containrarna som tidigare utanför Station Åre, på den sidan som vetter mot Åre torg och alltså inte långt från butiken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS