Järv Äventyr är en äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning och att ge minnen för livet.
Järv Äventyr är en äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning och att ge minnen för livet.

Ny äventyrstävling för familjer i Åre

ÅRE (JT) Till helgen körs Järv Äventyr i Åre för familjer och kompisgäng. Det är en ny typ av äventyrstävling som görs i lag för vanliga familjer och kompisgäng.

Publicerad

Förra året var det premiär i Åre och i år har antalet deltagare dubblats till cirka 120 stycken. Förutom Åre har konceptet tidigare i år körts i Ramsvik, Hammarbybacken och Sälen. Hos Järv Äventyr är fokus glädje, samarbete och gemenskap.

Inspirerat av
Wild kids och Mästarnas Mästare har de skapat ett helt nytt äventyrkoncept som genomförs i lag och kallas Äventyrstävlingar. SkiStar uppmärksammade det nya konceptet redan när Järv Äventyr startades 2021 och samarbetar nu på tre av destinationerna i Sverige.

När Järv Äventyr startade för drygt ett år sedan hade de målet klart för sig, att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning och att ge minnen för livet.

– Tävlingar och lopp som utmanar pannbenet finns det i överflöd. Att prata längsta sträckan, höjdmeter eller hårdaste utmaningen känns passé. Vi vill få vanliga motionärer och aktiva familjer att uppleva glädjen när de tillsammans korsar mållinjen. Alla som varit med och lärt sitt barn att cykla, simma eller åka skidor, känner igen lyckoruset att tillsammans med sitt barn ha klarat av en utmaning. Det är den grundkänslan vi vill skapa med Järv Äventyr, säger Jonas Svengård, Event manager på Järv Äventyr.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS