Sportlov betyder extra behov av varutransport till Åre. På måndag förstärks lastbilsflottan med den första el-lastbilen.
Sportlov betyder extra behov av varutransport till Åre. På måndag förstärks lastbilsflottan med den första el-lastbilen.

Nu börjar el-lastbilar trafikera Åre

ÅRE (JT) Första laddstolpen för tunga fordon i Åre. På måndag börjar de första varutransporterna med el-lastbil från Östersund.

Publicerad

Det finns fortfarande en skepsis kring huruvida tung trafik, och även vanlig persontrafik, ska kunna fungera lika bra som de bilar vi är vana att svänga in på en mack för att komma vidare med.

Det finns ju ingen uppbyggd infrastruktur för el-fordon att tala om. Det är också orsaken till att Sandberg & Jonsson hittills endast levererat varor till butiker i Östersund och på Frösön sedan den första ellastbilen köptes in förra sommaren. Den måste stödladdas under lunchen förutom den laddperiod den får på natten på åkeriet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS