Sedan tre månader rasar mer och mer samman av den stödmur som borde hållit i 50 år. Ingen vill ta ansvar. Nu har bostadsrättsföreningen anlitat advokat.
Sedan tre månader rasar mer och mer samman av den stödmur som borde hållit i 50 år. Ingen vill ta ansvar. Nu har bostadsrättsföreningen anlitat advokat.

Krisdraget: Stödmuren i Åre reklamerad till NCC

ÅRE (JT) Nu har Brf Åreskutan tagit ansvarsfrågan när det gäller raset av stödmuren ett steg längre. Föreningen har kämpat sedan början av maj för att få rätsida på vem som är ansvarig så att stödmuren lagas, innan deras hus tar skada av rasmassorna. Helt utan resultat.

– Alla försöker ducka så mycket de kan och skyller på någon annan, att det är deras problem. Allt landar i slutändan på bostadsrättsföreningen att försöka bringa rätsida på. Det känns inte som att vi har någon hjälp att vänta någonstans. Det sade Anders Blomqvist, ordförande i föreningen tidigare till JT.

Nu har de tagit det hela ett steg längre.

– Vi har nu via advokatfirma skickat en officiell reklamation till NCC, vilket tar oss från en lokal chef som nekar ansvar till ett rättsligt dokument. Vi har också överklagat Länsförsäkringars avslag på vår skadeanmälan. Slutligen har vi accepterat en offert från en geoteknisk expert som skall genomföra en undersökning av murbygget.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS