ÅRE

Produkterna som odlats i containern har sålts under namnet Fjällodlat, vilket nu har fått kommunen att reagera som kräver att namnet tas bort.

ICA Åre förbjuds använda namnet Fjällodlat av kommunen

I snart ett år har ICA Åre odlat sallad och kryddor i containern utanför stationshuset i byn. Produkterna har sedan sålts under namnet Fjällodlat, vilket nu har fått kommunen att reagera, som kräver att namnet tas bort. Anledningen är att odlingen inte sker på fjället.

Publicerad Senast uppdaterad

Jag kan tycka att det faktum att vi odlar i Årefjällen borde vara tillräckligt skäl för att få kalla något för fjällodlat, säger Lars Ocklind, VD på ICA Supermarket Åre.

I september förra året startades projektet Åre byodling på initiativ av ICA Åre. Med projektet blev man ett av de första företagen i Sverige att använda sig av en modern teknik som gör det möjligt att odla oberoende av årstid, och därmed erbjuda färskt lokalproducerat grönt året om.

De container-odlade produkterna som man valt att kalla för Fjällodlat har nu uppmärksammats av kommunens miljöavdelning som menar att namnet är vilseledande och falsk marknadsföring eftersom odlingen inte sker på fjället. Nu kräver man att namnet Fjällodlat tas bort.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS